RED Classic

RED Classic

RED Classic

Redclassic 2016

Red junior

Dé RED Junior Playground

RED Junior Playground is het gedeelte tijdens RED Classic Festival speciaal voor kinderen, jongeren en hun ouders, opa’s en oma’s.

Er is heel veel te beleven en uiteraard alles in brandweerstijl. Maak een mooie brandweerman tijdens de graffiti workshop, of doe je liever mee aan de breakdance workshop. De echte RED Juniors gaan natuurlijk een brandje blussen. Iedere RED Junior wordt zo een brandweerman of -vrouw voor één dag en ontvangt hiervoor natuurlijk ook het enige echte RED Junior Diploma. De leukste familie brandweerdag op 15 mei 2016! Beleef het mee en bestel hier uw tickets.

De RED Junior Playground activiteiten gaan om 13:00 uur van start en sluit af met een spetterend optreden van Alessandro om 18:00 uur.

Alessandro

Alessandro Wempe is geboren op 19 augustus 1998 in Zaandam. Een jonge man met een Hollandse vader en Spaanse moeder. Hij is rapper/zanger en de muziek is vaak Nederlands/Spaans op latino/reggaeton muziek. Na het Junior Songfestival heeft hij meegedaan aan “Z@PP Rap Talent Award” dat live op tv te zien was. Deze wedstrijd heeft hij mogen winnen. En nu heeft hij een nieuwe singel uitgebracht: Fuego. Dit betekent Vuur, hoe toepasselijk!

Brandweerman of -vrouw voor één dag

Beleef hoe het is om een echte brandweerman of -vrouw te zijn. Onder begeleiding van de echte brandweerman Harold ervaren kinderen hoe het is om een brandweerman of -vrouw te zijn. En zeg nou zelf, wie wil er nou niet echt blussen met water! Nou, dat kan met het vlammenbordspel. Probeer met een brandslang de vlammen omver te spuiten in het huis. Zijn alle vlammen om, dan is het huis geblust en is het brandmeester.

Maar het is natuurlijk RED Classic. Hoe ging het vroeger? Voordat er brandslangen waren? Het schoorsteenspel brengt je terug in de tijd. Een huis staat in brand en de kinderen moeten zo snel mogelijk emmers water naar het huis brengen. Dit doen zij door de emmers door te geven. De moeilijkheid is dat naar de ene kant een volle emmer gaat en tergelijkertijd van het huis weer een lege emmer terug gaat.

Graffiti workshop

Voor alle kunstenaars onder ons hebben we natuurlijk ook iets; de graffiti workshop. Onder begeleiding van de kunstenaar Erwin leer je een prachtig kunstwerk te maken met verfspuitbussen. Wat ga jij maken?

En nog meer…

Maar er is nog meer te beleven op de RED Junior Playground. Zoals een springkussen, kindergrime en dansworkshop. Genoeg te doen dus en voor iedere RED Junior wat.