RED Classic

RED Classic

RED Classic

Redclassic 2016

Alessandro

Finalist Junior Songfestival 2012

Alessandro Wempe is geboren op 19 augustus 1998 in Zaandam. Een jonge man met een Hollandse vader en Spaanse moeder. Hij is rapper/zanger en de muziek is vaak Nederlands/Spaans op latino/reggaeton muziek.

Al heel jong was begonnen bij de musicalschool van Thomuz en daar heeft hij zijn eerste stappen gemaakt met zingen. Kort daarna werd hij lid van de zangschool van Jozien van Dorst, omdat hij zingen toch wel heel erg leuk vond. En daar zit hij nog altijd.

In 2011 werd een open podiumwedstrijd gehouden, genaamd “ZaanstormendTalent”, in het Zaantheater. Het leek hem erg leuk om zichzelf hiervoor in te schrijven met het nummer dat hij zelf geschreven had. Het nummer heette: “My Girl”. Uiteindelijk mocht hij meedoen en van alle leuke acts werd zijn act uitgekozen als winnaar.

Alessandro had daarna meteen de smaak te pakken en wilde graag met zijn liedje “My Girl” meedoen voor de audities van AVRO’s Junior Songfestival. Uiteindelijk kwam hij tot de laatste 30 kandidaten. Het was zo leuk dat hij na de auditie van het Junior Songfestival meteen een nieuw lied is gaan schrijven. Uiteindelijk schreef hij het liedje “Una Chica Especial”. Hierbij had hij maar één doel en dat was dat hij verder wilde komen dan de keer daarvoor en dat is dan ook gelukt.

Producer Brownie Dutch heeft: “Una Chica Especial” verder geproduceerd. Uiteindelijk heeft hij de finale bereikt van het Junior Songfestival 2012 en is zelfs als 2e geëindigd.

Na het Junior Songfestival heeft hij meegedaan aan Z@PP Rap Talent Award dat live op tv te zien was. Deze wedstrijd heeft hij mogen winnen. Tot op heden heeft hij een aantal singles mogen uitbrengen. Te beginnen bij Una Chica Especial, Sueno, Mami Tranquila, Una Noche en Fuego. Samen met Jeronimo heeft hij cover “Bailando” opgenomen en “You lift me up”.

Rondom de kerstperiode 2013 was hij een van de artiesten op tv tijdens de Junior Kerst Show. Samen met musicalster Rene van Kooten deed hij een duet. Ook bij het televisieprogramma Kids top 20 van de AVRO TROS is hij meerdere keren te zien geweest.

Eind 2015 weet hij met ‘Fuego’ voor het eerst een notering in de Tipparade te scoren.